Проверете ја валканата вода што сакате да ја исфрлите: да не го фрлите и бебето!

Верица Хаџи Василева-Марковска, партнер, ААГ

Веќе петта недели финансиската криза не се симнува од врвните вести на речиси сите светски медиуми. Светската економија поминува низ рецесија, чијшто длабочина е најголема по Големата светска депресија од триесеттите години на минатиот век. Неколку работи се јасни: рецесијата нема да биде иста како претходната или претходните; никој не се осудува да предвиди како ќе изгледа нејзиниот тек, ниту колку време ќе трае; светската економија ќе биде различна по излегувањето од рецесијата…

Повеќе

Leave a Reply