Alternative content

Banner

Наука за личност за деловна употреба

Лидерите во бизнисот знаат дека луѓето се нивната најголема вредност. Тие, исто така знаат дека нивните луѓе, покрај “светлата“, поседуваат и сопствена “темна страна“. Целта на секој добар лидер е да ја познава и појача позитивната страна на своите луѓе. А кога лидерот ќе го постигне и секојдневно практикува ова умеење, тогаш сите заинтересирани страни ги искусуваат благодетите на врвните резултати креирани од синергијата во тимот.

Повеќе

Анкета

Планирате ли воспоставување/зајакнување на Систем за мерење учинок во вашата организација (pay for performance)?:

Архива