Alternative content

Banner

Чудесна мотивациска драма

Минатата среда светот беше сведок на среќниот епилог и ја прослави победата над големата несреќа на вработените во рудникот во Чиле, која прерасна во една од најпозитивните драми кои светот глобално ги проследил.
Бројни гранки во науката, како организациското однесување, индустриската и организациска психологија, теоријата за управување, од сега ќе учат на овој моќен пример на извонредно тимско организирање во услови на екстремна криза.
 
А што всушност се случи?
Во центарот на оваа драма се најдоа 33 храбри рудари, сега национални херои, кои го стекнаа овој статус по првите 17 дена поминати на 700 метри под земја, а без никаков контакт со надземниот свет. За вкупно време од 69 дена под земја тие беа организирани во еден тип на „подземна заедница“ налик на деловна организациска формација, каде изградија извонреден тим кој финално ја оствари својата најбитна цел - битката за животот. Секој поединечно, сам за себе, никако не би ја преживеал оваа драма надвор од овој победоносен тим.
 
Повеќе...

Анкета

Планирате ли воспоставување/зајакнување на Систем за мерење учинок во вашата организација (pay for performance)?:

Архива