Alternative content

Banner

30.01.2012

FIRST TIME MANAGER - ЗАЧЕКОРЕТЕ СИГУРНО НА МЕНАЏЕРСКАТА ПОЗИЦИЈА!

  Чекор нагоре
  Штотуку сте промовирани на раководна позиција? Или се подготвува Вашата промоција? Сé што знаете е дека имате кратко време да стасате на врвот од новата позиција и продолжите напред. Можеби сакате да покажете дека сте подготвени за следното скалило, да бидете забележани како потенцијален менаџер?
   
  Една од посложените транзиции во кариерата е онаа од извршител во улога на раководител.Сега имате можност добро да се подготвите и да осигурате успех! Работилницата FIRST TIME MANAGER Ви овозможува стекнување знаење и вештини за справување со трансформацијата во раководна улога и одговорностите на ефективно управување.
  Програмата на обуката и дискусиите ќе Ве натераат да ги преиспитате сопствените обрасци на раководење во такви кои ja негуваат креативноста и создаваат организациска култура во чие ткиво е вткаена иновативноста на тимовите.
  Во текот на работилницата, низ вежби и активности дизајнирани за симулирање одредени предизвици во улогата на раководење со тимови, ќе развиете стратегиска самосвест и лична агенда на раководење за првите 90 дена, како и сет на нови алатки за раководење во Вашата организација.
   
   
  Теми опфатени низ програмата
 • Вашето позиционирање во улога на раководител
 • Направете сопствена промоција- изградете почетна видливост
 • План за преод
 • Забрзајте го своето учење
 • Прилагодете ја сопствената стратегија на опкружувањето
 • Остварете брзи резултати
 • Преговарајте за успех
 • Усогласете се
 • Изградете моќен тим
 • Иновативноста како клучна одлика на Вашиот тим
 • Умешно менторство и коучинг
 • Креирајте партнертва
 • Одличност на учинокот
 • Вашиот план за раководење за првите 90 дена
 • Сочувајте баланс - стратегии за управување со стрес и време
 • Внесете темпо, остварете резултати, осигурајте успех
   
   
  Кој треба да присуствува
  Програмата е наменета за:
 • вработени со висок потенцијал, кои се подготвуваат да предводат и сакаат во кусо време да развијат вештини на раководење
 • ново-назначени раководители, кои се наоѓаат во периодот на ориентација на своите нови работни позиции.
 • професионалци кои се подготвуваат за следниот чекор во кариерата – менаџерска позиција
  Обучувачи
  Тереза Серафимова – Консултант за човечки ресурси www.aag.com.mk/hogan
  Наташа Ивановска – Сертифициран тренер и Бизнис коуч
  Време, место и цена на одржување
  Февруари 28 и 29 2012, од 10:00 – 16:00, АМЧАМ Македонија. Цена: 6100 МКД.
  Пријавување за настанот направете на: aag@aag.com.mk.
   

Анкета

Планирате ли воспоставување/зајакнување на Систем за мерење учинок во вашата организација (pay for performance)?:

Архива