Лидерството влијае на финансиските перформанси

September 27, 2018by

Лидерството не е мода, ниту каприц во областа на човечките ресурси. Тоа влијае и е во право-пропорционален однос со профитабилноста на организациите, е заклучокот од меѓународната конференција на дистрибутери на Хоган Ассессмент Системс (системи за проценка на личност за деловна употреба). И навистина, компаниите кои користат добри практики се токму најпрофитабилните. Тие се попродуктивни, поголеми, Read More

More

Јапонија – три недели потоа

September 27, 2018by

Катастрофалниот земјотрес и од него предизвиканиот висок бран кој го збриша брегот на североисточна Јапонија веќе трета недела го мобилизира светот за помош на настраданите. Иако снажно е чувството на емпатија заради човечките загуби и страдањето на преживеаните, кои без прекин се соочуваат со бројни предизвици, сепак не помалку моќно е чувството на восхит кое Read More

More

New Hogan marketing campaign

August 11, 2018by

When it comes to personality, the line between strength and weakness isn’t always clear. The Hogan Development Survey is a proven assessment tool that uses 11 personality scales to help leaders recognize shortcomings, maximize strengths, and build successful teams. click here to see more www.howdoyouderail.com

More